CARE TIP DE INFIDELITATE RANESTE CEL MAI MULT?

Academicus
In mod uzual, infidelitatea se refera la situatia in cand unul dintre parteneri are relatii sexuale cu o alta persoana. Totusi, de multe ori, infidelitatea este si atunci cand o persoana impartaseste detalii intime despre relatie cu altcineva de care este interesat, petrece timp impreuna cu acea persoana etc. Cercetatorii au descoperit ca gelozia pe care o simtim este legata de aceste detalii.
Cel mai mare studiu efectuat pana acum cu privire la infidelitate, in cadrul Universitatii Chapman, a ajuns la concluzia ca barbatii si femeile sunt diferiti cand vine vorba de gelozie. Aproape 64 000 de oameni au raspuns la intrebari legate de infidelitatea sexuala si emotionala, iar rezultatele indica faptul ca barbatii heterosexuali sunt mai deranjati de infidelitatea sexuala decat femeile. 54% din barbati comparativ cu 35% din femei au declarat ca sunt mai deranjati de infidelitatea sexuala, in timp ce 65% din femeile heterosexuale au spus ca sunt mai afectate de infidelitatea emotionala. Ce-i drept, infidelitatea emotionala ii deranjeaza si pe 46% dintre barbati.
Nu s-au constatat diferente in ceea ce priveste barbatii si femeile de orientare homosexuala si nici la cei de orientare bisexuala.
Pentru a ajunge la aceste rezultate participantii au fost rugati sa-si imagineze ce i-ar afecta mai tare: un partener care intretine relatii sexuale cu altcineva (fara a se indragosti) sau un partener care se indragosteste de altcineva, dar care nu are relatii intime cu acea persoana.
Raspunsurile pot fi justificate si de problemele ancestrale ale oamenilor: incertitudinea paternitatii. Barbatii in trecut nu puteau sa stie daca un copil era al lor sau rezultatul unei aventuri. Astfel, barbatii au dezvoltat o gelozie centrata pe relatii sexuale. Pe de alta parte, desi femeile nu s-au confruntat cu aceasta nesiguranta, problema pierderii resurselor atunci cand un barbat se indragosteste de alta femeie este una majora.
Rezultatele studiului sunt independente de varsta, nivel de trai, istoric de infidelitate in relatii, tipul si lungimea relatiei.
Asadar, fiti atenti la nevoile voastre si ale partenerului. Ceea ce vi se poate parea o actiune neglijabila, in ochii partenerului poate fi un act de infidelitate dureroasa.