Intrebari frecvente

Ce este Academicus?

Academicus ("academic" sau "filosof din scoala platonica" in latina) este o platforma de livrare de cursuri online destinata in principal psihologilor din Romania.

Ce inseamna "continua emendationem"?

Continua Emendationem, sloganul nostru, inseamna, in latina, "Invata incontinuu". Veti vedea acest slogan, in diferite forme (ex: "never stop learning") pe anumite pagini de pe site-ul nostru.

Cine sunt fondatorii platformei Academicus?

Fondatorii Academicus sunt Dr. Dragos Iliescu si Dr. Cezar Giosan. 

Ce fel de cursuri se livreaza prin Academicus?

Platforma Academicus contine cursuri de perfectionare in psihologie (formare continua), pe diferite tematici (ex. clinica, psihoterapie, organizationala, muncii, etc.). Multe din aceste cursuri sunt avizate si creditate de Colegiul Psihologilor din Romania. Informatii despre numarul de credite, durata, precum si alte detalii importante sunt prezentate in descrierea fiecarui curs.

Cine sunt autorii cursurilor de pe Academicus?

Autorii cursurilor de pe platforma ACADEMICUS sunt psihologi experti in domeniile respective. Multi dintre autorii cursurilor de pe Academicus au studii postuniversitare in psihologie, ca, de exemplu, doctorate, obtinute fie in Romania, fie in strainatate.

Cursurile de pe Academicus sunt doar pentru psihologi, sau si pentru publicul larg?

Cursurile de pe Academicus se adreseaza in principal psihologilor care au nevoie de perfectionare continua in domeniu. Unele sunt specifice si cer cunostinte de baza de psihologie. Altele, insa, sunt mai generale, pretabile nu doar specialistilor in psihologie, ci si publicului larg, doritor sa afle mai multe despre natura umana.

Cat costa un curs?

Pretul fiecarui curs este stabilit de catre instructorul care l-a dezvoltat si este afisat la descrierea generala a acestuia

Cum trebuie sa procedez, daca vreau sa iau un curs?

In primul rand trebuie sa va creati un cont gratuit pe platforma. Apoi, puteti achizitiona cursurile care va intereseaza cel mai mult.

De ce echipament am nevoie pentru a folosi platforma Academicus?

Aveti nevoie de un calculator conectat la internet. Cursurile se pot lua si de pe tablete sau telefoane tip smartphone, dar, pentru o experienta completa, sfatul nostru este sa folositi un calculator sau un laptop.

Am nevoie de camera video pentru a lua cursuri?

Nu. Cursurile de pe Academicus nu necesita folosirea unei camere video din partea cursantilor..

In general, in ce consta un curs?

In general, un curs vine cu o prezentare video succinta a acestuia, facuta de catre instructor, precum si cu materiale scrise (pdf, ppt, e-book, etcetera) pe care trebuie sa le parcurgeti. Fiecare curs are si teste grila sau de alta natura din materialul prezentat, pe care va trebui sa le dati. Rolul testelor este sa va ajute sa va consolidati informatiile din curs mai bine, precum si sa serveasca drept dovada ca ati parcurs materialele. Acest lucru se aplica in special la cursurile pentru care obtineti credite avizate de CPR.

In ce limba sunt cursurile?

Prezentarile video de la orice curs creditabil sunt in limba romana. In majoritatea cazurilor, toate materialele scrise de la cursuri sunt, de asemenea, in limba romana. La unele cursuri, insa, anumite materiale pot fi in limba engleza. Aceste detalii sunt precizate clar la descrierea fiecarui curs in parte.

Cum obtin dovada creditelor, dupa ce am parcurs un curs creditat pe Academicus?

In momentul in care ati finalizat un curs pe platforma, vi se va genera automat o diploma certificata (cu semnatura digitala) atestand numarul de credite pe care l-ati obtinut. Aceasta diploma este trimisa apoi la CPR de catre instructorul cursului (pentru semnatura). Instructorul va va trimite apoi diploma semnata de CPR.

Ce fac daca ma inrolez intr-un curs, dar imi dau seama ca nu este pentru mine? Pot primi banii inapoi?

Desigur. Daca, dupa ce ati achizionat un curs, va razganditi, contactati-ne pentru returnare totala sau partiala. Pentru termenii specifici care guverneaza acest lucru, click aici.

Va trebui sa fiu prezent online la anumite ore?

Nu. Cursurile prin Academicus sunt asincrone. Materialele sunt prezentate online, iar dvs. aveti posibilitatea sa le parcurgeti oricand, in functie de timpul dvs. disponibil.

Pot obtine reduceri de pret la un curs?

Preturile cursurilor sunt stabilite de instructori. Academicus nu exercita control asupra preturilor. Dar, datorita faptului ca livrarea acestora este online (evitandu-se astfel necesitatea inchirierii de spatiu), pretul unui curs prin Academicus este de obicei substantial mai mic decat cel al unui curs live.

Trebuie sa termin un curs pana la o anumita data?

Nu. Completarea unui curs este exclusiv la latitudinea dvs. Lucrul cel mai important aici este ca dvs. sa treceti prin toate materialele. Nu exista termene sau "deadline-uri", ci totul este in functie de timpul pe care il aveti dvs. la dispozitie. Acestea fiind spuse, insa, la cursurile cu credite, Asociatiile formatoare prin care ele se efectueaza pot avea cerinte specifice, care pot fi consultate cu usurinta in sectiunile gratuite ale cursurilor (deci, inainte sa achizitionati)

Pot pastra materialele de la un curs si dupa ce l-am terminat?

Desigur. Materialele (de ex: fisiere pdf, e-book) de la orice curs raman in contul dvs. si dupa terminarea cursului. Ele insa nu pot fi distribuite nimanui decat cu acordul scris al instructorului cursului. Copyright-ul pe materiale este in intregime al instructorului sau al platformei Academicus, de la caz la caz.

Intrebari frecvente pentru potentialii instructori

Cum pot deveni Instructor pe Academicus?

Suntem intotdeauna in cautare de continut si instructori noi, asa ca va invitam sa ne contactati cu propunerea dvs. de curs. Ce ofera platforma Academicus este un mijloc alternativ (online si foarte convenient) de livrare de continut. Daca vreti sa puneti un curs fara credite CPR, atunci va rugam sa ne trimiteti propunerea dvs. de tematica si va vom contacta cu detalii in cel mai scurt timp posibil. Daca vreti sa puneti un curs care vine cu credite CPR, atunci trebuie sa intruniti conditiile cerute de CPR pentru oferirea de cursuri avizate, adica sa fiti psiholog specialist sau principal si/sau formator, iar cursul sa fie avizat printr-o Asociatie formatoare din care dvs. sa faceti parte. Contactati-ne va rugam cu detalii despre intentiile dvs., si va vom oferi informatii specifice, in functie de situatia in care va aflati. 

De ce as vrea sa devin Instructor pe Academicus?

Platforma Academicus este o alternativa online facila si convenienta de a livra cursuri. Avantajul acesteia este ca, prin ea, aveti posibilitatea de a livra cursul dvs. la un numar practic nelimitat de cursanti, care il pot parcurge din confortul locuintei lor. In plus, cursurile fiind asincrone, ele nu necesita prezenta fizica a dvs. sau a cursantilor la o anumita ora/data. Din acest motiv, constrangerile inerente asociate cu livrarea de cursuri "face-to-face", care presupun inchirierea de spatiu, acomodarea unui numar foarte restrans de participanti (cateva zeci, de obicei), rezervarea anumitor date (deci blocarea programului in acea perioada), dispar in totalitate. Practic, odata creat, cursul dvs. se poate achizitiona oricand, de catre oricine.

Este Academicus competitorul formarilor "face-to-face"?

Nicidecum. Dimpotriva, platforma Academicus este o alternativa facila, online, de livrare de cursuri, care poate fi folosita de orice persoana calificata care doreste sa tina un curs. Prin oferirea de facilitati moderne de livrare de cursuri online, Academicus vine in sprijinul celor care vor sa beneficieze de o piata mai larga de cursanti.

Care este pretul pe care pot sa il cer pe un curs? 

Pretul este stabilit de catre instructorul cursului. Noi doar va putem sugera o marja de preturi competitive in functie de complexitatea cursului dvs. (pe care, de altfel, le puteti vedea si prin vizitarea ofertelor de curs de pe site) dar decizia finala va apartine. 

Cat costa ca sa pun un curs pe Academicus?

Deocamdata, Academicus nu cere o plata (un "joiner fee") pentru a pune cursuri pe platforma. Academicus doar percepe comision din vanzari. Astfel, riscul dvs. financiar este zero. Contactati-ne pentru detalii.

De ce echipament am nevoie pentru a incarca un curs pe platforma Academicus?

Aveti nevoie de un calculator conectat la internet si camera video (webcam sau un smartphone de calitate), cu care sa inregistrati parti din cursurile dvs. Noi va vom oferi instructaj, suport tehnic, sfaturi si sugestii cu privire la dezvoltarea unui curs, atat din punct de vedere al continutului, cat si din punct de vedere al prezentarii acestuia (vizual, auditiv, etc.), pentru a ajunge la o calitate cat mai buna din toate punctele de vedere. 

Am nevoie de camera video pentru a incarca cursuri pe platforma Academicus?

Da. Cum spuneam mai sus, o parte din materialele din cursurile de pe Academicus sunt in format video, deci va trebui sa va filmati cu o camera sau cu un telefon de calitate. Nu va trebuie o camera "profesionala". Un smartphone de calitate intr-un mediu cu lumina bogata si un microfon la lavaliera sunt mai mult decat suficiente pentru aceste scopuri. 

Va trebui sa fiu prezent online la anumite ore?

Nu. Cursurile prin Academicus sunt asincrone. Materialele sunt incarcate online iar cursantii le pot parcurge in functie de programul si disponibilitatea lor. 

In general, in ce consta un curs?

Cursurile in general au materiale video si materiale scrise, precum si teste (grila sau de alta natura, la latitudinea dvs.) de verificare a cunostintelor. La parcurgerea in intregime a unui curs, participantilor li se ofera o diploma. Inainte de a fi aprobat pentru a pune un curs pe Academicus, va trebui sa parcugeti (ca "student") un scurt curs gratuit, pentru a va da seama de facilitatile platformei.

Am si alte intrebari, la care nu vad aici raspunsurile.

Cu mare placere. Contactati-ne pentru informatii suplimentare si vom reveni in cel mai scurt timp posibil.