Interventia psihologica 
in situatii de criza

Cursul ofera repere teoretice generale privind situatiile de criza si managementul stresului traumatic, precum si modalitati practice pentru o interventie psihologica eficienta, normalizarea reactiilor psiho-comportamentale ale supravietuitorilor si evitarea epuizarii emotionale a celor care furnizeaza astfel de servicii.

Cursul este creditat
de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite profesionalesi contine 3 module : Etapele unei situații de criză și reacții la stresul traumatic; Principii ale evaluarii si interventiei in criza; Pregătirea pentru acordarea primului ajutor psihologic.

Fiecare modul contine materiale video si scrise (in format e-book si pdf), precum si teste de consolidare a cunostintelor.
Dupa finalizarea cursului veti primi o diploma, care atesta cele 10 credite , semnata de reprezentantii Colegiului Psihologilor din Romania si Asociatiei Societatea de Psihologie Militara.
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Vasile Doru Marineanu, PhD

Dr. Vasile Doru MARINEANU este profesor asociat la Departamentul de Psihologie si Stiinte Cognitive din cadrul Universitatii din Bucuresti, presedinte al Societatii de Psihologie Militara si sef al Centrului National Militar de Psihologie si Sanatate Comportamentala (2014-2023). Are o experienta de peste 25 de ani in psihologie clinica operationala si interventii in situatii cu grad ridicat de risc, iar din 2019 este reprezentant national la EFPA - Standing Committee on Disaster, Crisis and Trauma Psychology. Din 2022, este presedinte al Comisiei de psihologie pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania. Este absolvent al Academiei Fortelor Aeriene (1989), al Universitatii din Bucuresti (1996) si al Centrului European pentru Studii Strategice de Securitate, Germania (2001).