Diagnosticul diferential in psihologia clinica si psihoterapie

[12 credite CPR] Acest curs prezinta exemple concrete de efectuare a diagnosticului diferential al unor tulburari mintale comune (anxietatile, depresia, tulburarile de stres, etc.), precum si al unor tulburari mintale mai putin comune, element critic in alegerea unei interventii psihologice adecvate.
Write your awesome label here.

Autori

Cezar Giosan, PhD & Dragos Iliescu, PhD

Numar credite CPR

12

Durata

Aproximativ 12 ore

Data desfasurarii

Continuu, online, asincron

CUPRINS

Nota: cuprinsul cursului in mod intentionat nu include numele tulburarilor mintale acoperite, intrucat multe dintre exercitii va vor cere sa identificati un diagnostic prezumtiv, iar acest lucru trebuie facut fara sa aveti vreo indicatie externa. Pentru a vedea cum se desfasoara un astfel de exercitiu, parcurgeti Sectiunile 1 si 2 din acest curs, care sunt gratuite.

Despre autorii cursului

 Cezar Giosan, PhD

Director, Centrul de Psihologie Aplicata
Universitatea Bucuresti

Cezar Giosan este psiholog cercetator romano-american. Are un doctorat in psihologie de la New School University, New York si a lucrat o perioada indelungata in cadrul Departamentului de Psihiatrie de la Cornell University, departament cotat pe primul loc in SUA la calitatea cercetarii si grija fata de pacienti. Dr. Giosan este, de asemenea, conducator de doctorate si Directorul Centrului de Psihologie Aplicata din cadrul Departamentului de Psihologie, Universitatea din Bucuresti. Autor a carti sau capitole de carti publicate in edituri de renume ca Springer sau Sage, precum si a zeci de articole stiintifice publicate in reviste internationale de prestigiu, lucrarile lui au fost citate de peste o mie doua sute de ori in literatura de specialitate. Profilul lui academic se gaseste la www.giosan.com. Dr. Giosan este de asemenea psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din Romania (www.giosan.net).

Dragos Iliescu, PhD

Profesor universitar, Departamentul de Psihologie Universitatea Bucuresti

Dragos Iliescu este profesor universitar in cadrul Departamentului de Psihologie din cadrul Universitatii din Bucuresti, unde conduce si scoala doctorala. Dragos Iliescu a servit in diverse capacitati oficiale pentru un numar de asociatii profesionale nationale si internationale; este fostul Presedinte (Past-President) al International Test Commission (ITC). Este Redactor Sef al European Journal of Psychological Assessment si este autor a peste 100 de articole stiintifice, capitole de carte si carti, printre altele fiind coordonator, impreuna cu alti prestigiosi colegi, al volumului premiat international ”International Handbook of Testing and Assessment”, publicat de Oxford University Press si autorul monografiei ”Adapting Tests in Linguistic and Cultural Situations”, publicat de Cambridge University Press.