Drag to resize
Write your awesome label here.

Maria Cristina Nedelcu, PhD

Nedelcu Maria Cristina PhD este psiholog clinician principal si cercetator stiintific in cadrul proiectului de cercetare EEA-RO-NO2018- 0573 NR. 6/2019.Dr. Nedelcu a coordonat echipa care a tradus si adaptat in Romania testul ADOS 2- Autism Diagnostic Observation Schedule - Second Edition.Conduce un centru de evaluare clinica si de interventie specifica destinat copiilor diagnosticati cu autism. Aceasta este acreditata in metoda PACT - nivel 1 si metoda IMPACT nivelul 1, precum si absolventa la Clemson University BCaBA/BCBA. 
Dragoș Iliescu este profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, unde conduce și școala doctorală. 
Pe lângă cariera sa academică a fost activ în consultanță de-a lungul ultimilor 20 de ani, fiind implicat sau conducând un număr de proiecte importante legate de testarea și evaluarea psihologică și educațională, în contexte comerciale sau guvernamentale, în Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud.
Interesele sale de cercetare se grupează în jurul a două mari domenii: psihologia aplicată în context ocupațional și în probleme de capital uman și testarea și evaluarea psihologică și educațională (cu o componentă interculturală puternică).
Dragoș Iliescu a servit în diverse capacități oficiale pentru un număr de asociații profesionale naționale și internaționale; este fostul Președinte (Past-President) al International Test Commission (ITC). Este Editor Asociat al European Journal of Psychological Assessment și este autor a peste 100 de articole științifice, capitole de carte și cărți, printre altele fiind coordonator, împreună cu alți prestigioși colegi, al volumului premiat internațional ”International Handbook of Testing and Assessment”, publicat în 2016 la Oxford University Press și autorul monografiei ”Adapting Tests in Linguistic and Cultural Situations”, publicat în 2018 la Cambridge University Press.