Primul ajutor psihologic

Cursul ofera principalele repere teoretice care fundamenteaza acordarea primului ajutor psihologic, precum si modele practice de realizare, insotite de exemple de fise de lucru si pliante, adaptate dupa ghiduri internationale de bune practici.
Cursul este creditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite profesionale si contine 4 module (sectiuni): Contact si implicare, siguranta si confort; Stabilizare, informatii despre preocupari si nevoi curente; Asistenta practica si conexiunea cu retelele de suport social; Modalitati de coping legatura cu alte servicii de sprijin.
Fiecare modul contine materiale video si scrise (in format e-book si pdf), precum si teste de consolidare a cunostintelor.
Dupa incheierea testelor si finalizarea cursului, veti primi o diploma care atesta cele 10 credite profesionale, semnata de reprezentantii Colegiului Psihologilor din Romania si Asociatiei Societatea de Psihologie Militara.
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Vasile Doru Marineanu

Dr. Vasile Doru MARINEANU este profesor asociat la Departamentul de Psihologie si Stiinte Cognitive din cadrul Universitatii din Bucuresti, presedinte al Societatii de Psihologie Militara si sef al Centrului National Militar de Psihologie si Sanatate Comportamentala (2014-2023). Are o experienta de peste 25 de ani in psihologie clinica operationala si interventii in situatii cu grad ridicat de risc, iar din 2019 este reprezentant national la EFPA - Standing Committee on Disaster, Crisis and Trauma Psychology. Din 2022, este presedinte al Comisiei de psihologie pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania. Este absolvent al Academiei Fortelor Aeriene (1989), al Universitatii din Bucuresti (1996) si al Centrului European pentru Studii Strategice de Securitate, Germania (2001).