Expertiza psihologica a copilului si familiei aflate in divort

[50 credite CPR] Acest curs se adreseaza psihologilor experti si celor care se pregatesc sa devina. În conținut sunt aboradate elemente de drept specifice separarii si divortului, metodologia specifica de evaluare a copilului si familiei aflate in divort cat si situatiile speciale in care se pot gasi persoanele evaluate (conflict major, alienarea parentala, violenta in familie, abuz asupra copilului, situatii de relocare etc.). Structura, redactarea, validitatea si fidelitatea raportului de expertiza psihologica este sectiunea din curs care, alaturi de sectiunile premergatoare, cresc calitatea serviciilor oferite de tine in calitate de psiholog expert.
Write your awesome label here.
Curs avizat cu 50 de credite de Colegiul Psihologilor din Romania.  
Curs asincron/preinregistrat. Il puteti parcurge oricand doriti dvs. Cursul este efectuat prin Asociatia de Formare, Cercetare si Interventie in Stiintele Psihosociale.

CUPRINS

Catalin Luca, PhD

Psiholog clinician principal 
Supervizor psihologie clinică
Formator: Expertiza psihologica a copilului si familiei aflate în divort; Expertiza psihologica a victimei minore si majore; Raportul de expertiza psihologica.
Dr. Catalin LUCA este psiholog cu libera practica si (co)autor a unor carti de referinta in Romania in domeniul expertizei psihologice: „Interesul superior al copilului. Expertiza psihologica in caz de separarea/divortul parintilor” (Editura Hamangiu, 2016), „Expertiza psihologica a copilului abuzat/neglijat” (Editura Hamangiu, 2014) si „Ghid de audiere a copilului in proceduri judiciare” (Editura Hamangiu, 2009).

A finalizat studii postdoctorale in managementul cercetarii avansate (2011) si expertiza psihiatrica medico-legala (2013). A urmat cursuri de formare profesionala in Child Custody Evaluation cu Dr. Elizabeth Ellis din Duluth-USA (2014); Online abuse and investigations cu specialisti de la Child Exploitation and Online Protection Center din UK (2008), Forensic Assessment of Child Maltreatment & Forensic Assessment of the Juvenile Defendant cu Dr. Merrill Berger si Dr. Anita Schlank - Human Development Center din USA (2005). Din anul 2007 este cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si formator la Institutul National al Magistraturii.

Dr. Luca a sustinut zeci de seminarii si workshopuri in domeniul justitiei pentru copii (Expertiza psihologica pentru stabilirea autoritatii parintesti si locuintei copilului; Expertiza psihologica a copilului abuzat/neglijat; Ascultarea copilului in proceduri judiciare; Victimologie etc.) pentru psihologi, judecatori, procurori, politisti si se remarca prin stilul sau de prezentare organizat, interactiv si antrenant.

Cursantii apreciaza in mod deosebit valoarea calitativa, noutatea si aplicabilitatea practica a informatiilor obtinute.