Invataminte din experienta de psiholog clinician in America

Cateva invataminte din experienta academica si clinica a lui Nicolae Dumitrascu, PhD, psiholog clinician romano-american, care lucreaza la Danielsen Institute din cadrul Boston University. 

In aceasta serie scurta, Dr. Dumitrascu detaliaza trainingul care se cere in Statele Unite pentru a deveni psiholog cu drept de practica si ofera o descriere a modului in care se fac evaluari psihologice comprehensive in aceasta tara. 

Aceasta serie de prelegeri este
gratuita
Drag to resize

CUPRINS

Patrick Jones - Course author

Nicolae Dumitrascu, PhD

Nicolae Dumitrascu, PhD, este psiholog clinician si coordonatorul Programului de Evaluare Psihologica de la Danielsen Institute din cadrul Boston University. Interesele lui de cercetare se centreaza pe evaluarea personalitatii (de ex: validitatea testului Rorschach - R-PAS) si evaluare neuro-cognitiva (de ex: evaluarea problemelor cognitive). Interesele lui clinice se centreaza pe evaluarea neuro-psihologica a tulburarilor de dezvoltare (de ex: tulburarile din spectrul autist, ADHD, tulburari de invatare) precum si evaluarea personalitatii candidatilor la teologie. Dr. Dumitrascu are un doctorat in psihologie de la University of Toledo, Ohio, SUA, si un doctorat in psihologie de la Universitatea din Bucuresti. Este autorul a multor lucrari stiintifice publicate in reviste internationale de specialitate. Dr. Dumitrascu mentine legaturi stranse cu Romania, unde preda cursuri la Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Bucuresti..