Intrebari frecvente pentru potentialii instructori

Multumim pentru interesul dvs. de a deveni instructor pe Academicus. 
Gasiti mai jos raspunsuri la unele din cele mai frecvente intrebari 

Ce este Academicus?

Academicus ("academic" sau "filosof din scoala platonica" in latina) este o platforma de livrare de cursuri online destinata in principal psihologilor din Romania.

Cine sunt fondatorii platformei Academicus?

Fondatorii Academicus sunt Dr. Dragos Iliescu si Dr. Cezar Giosan. 

Ce fel de cursuri se livreaza prin Academicus?

Platforma Academicus contine cursuri de perfectionare in psihologie (formare continua), pe diferite tematici (ex. clinica, psihoterapie, organizationala, muncii, etc.).

Cine sunt autorii cursurilor de pe Academicus?

Autorii cursurilor de pe platforma ACADEMICUS sunt fie doctori in psihologie, fie psihologi formatori, specialisti sau principali, cu o experienta substantiala in domeniu.

Cursurile de pe Academicus sunt doar pentru psihologi sau si pentru publicul larg?

Cursurile de pe Academicus se adreseaza in principal psihologilor care au nevoie de perfectionare continua in domeniu. Unele sunt specifice si cer cunostinte de baza de psihologie. Altele, insa, sunt mai generale, pretabile nu doar specialistilor in psihologie, ci si publicului larg, doritor sa afle mai multe despre natura umana.

Cum pot deveni Instructor pe Academicus?

Suntem intotdeauna in cautare de continut si instructori noi, asa ca va invitam sa ne contactati cu propunerea dvs. de curs. Ce ofera platforma Academicus este un mijloc alternativ (online si foarte convenient) de livrare de continut. Daca vreti sa puneti un curs fara credite CPR, atunci va rugam sa ne trimiteti propunerea dvs. de tematica si va vom contacta cu detalii in cel mai scurt timp posibil. Daca vreti sa puneti un curs care vine cu credite CPR, atunci trebuie sa intruniti conditiile cerute de CPR pentru oferirea de cursuri avizate, adica sa fiti psiholog specialist sau principal si/sau formator, iar cursul sa fie avizat printr-o Asociatie formatoare din care dvs. sa faceti parte. Contactati-ne va rugam cu detalii despre intentiile dvs., si va vom oferi informatii specifice, de la caz la caz. 

Ce este Academicus?

Academicus ("academic" sau "filosof din scoala platonica" in latina) este o platforma de livrare de cursuri online destinata in principal psihologilor din Romania.

De ce as vrea sa devin Instructor pe Academicus?

Academicus ("academic" sau "filosof din scoala platonica" in latina) este o platforma de livrare de cursuri online destinata in principal psihologilor din Romania.

Este Academicus competitorul formarilor "face-to-face"?

Nicidecum. Dimpotriva, platforma Academicus este o alternativa facila, online, de livrare de cursuri, care poate fi folosita de orice persoana calificata care doreste sa tina un curs. Prin oferirea de facilitati moderne de livrare de cursuri online, Academicus vine in sprijinul celor care vor sa beneficieze de o piata mai larga de cursanti.

Care este pretul pe care pot sa il cer pe un curs? 

Pretul este stabilit de catre instructorul cursului. Noi doar va putem sugera o marja de preturi competitive in functie de complexitatea cursului dvs. (pe care, de altfel, le puteti vedea si prin vizitarea ofertelor de curs de pe site) dar decizia finala va apartine. 

Cat costa ca sa pun un curs pe Academicus?

Deocamdata, Academicus nu cere o plata (un "joiner fee") pentru a pune cursuri pe platforma. Academicus doar percepe comision din vanzari. Astfel, riscul dvs. financiar este zero. Contactati-ne pentru detalii.

De ce echipament am nevoie pentru a incarca un curs pe platforma Academicus?

Aveti nevoie de un calculator conectat la internet si camera video (webcam sau un smartphone de calitate), cu care sa inregistrati parti din cursurile dvs. Noi va vom oferi instructaj, suport tehnic, sfaturi si sugestii cu privire la dezvoltarea unui curs, atat din punct de vedere al continutului, cat si din punct de vedere al prezentarii acestuia (vizual, auditiv, etc.), pentru a ajunge la o calitate cat mai buna din toate punctele de vedere. 

Am nevoie de camera video pentru a incarca cursuri pe platforma Academicus?

Da. Cum spuneam mai sus, o parte din materialele din cursurile de pe Academicus sunt in format video, deci va trebui sa va filmati cu o camera sau cu un telefon de calitate. Nu va trebuie o camera "profesionala". Un smartphone de calitate intr-un mediu cu lumina bogata si un microfon la lavaliera sunt mai mult decat suficiente pentru aceste scopuri. 

Va trebui sa fiu prezent online la anumite ore?

Nu. Cursurile prin Academicus sunt asincrone. Materialele sunt incarcate online iar cursantii le pot parcurge in functie de programul si disponibilitatea lor. 

In general, in ce consta un curs?

Cursurile in general au materiale video si materiale scrise, precum si teste (grila sau de alta natura, la latitudinea dvs.) de verificare a cunostintelor. La parcurgerea in intregime a unui curs, participantilor li se ofera o diploma. Inainte de a fi aprobat pentru a pune un curs pe Academicus, va trebui sa parcugeti (ca "student") un scurt curs gratuit, pentru a va da seama de facilitatile platformei.

Am si alte intrebari, la care nu vad aici raspunsurile.

Cu mare placere. Contactati-ne pentru informatii suplimentare si vom reveni in cel mai scurt timp posibil.