practica supervizata in psihologia clinica

Resurse utile in practica clinica supervizata

Acest curs pune la dispozitia clinicienilor in formare fise de lucru pentru peste 80 de tehnici de interventie psihologica specializata, precum si alte tipuri de materiale, utile in procesul de dezvoltare a unor abilitati specifice de planificare si desfasurare a interventiei psihologice specializate - 10 credite CPR.

Cele trei cursuri referitoare la practica supervizata in psihologia clinica ofera o introducere in principiile generale, tehnicile, strategiile, competentele si bunele practici recomandate in psihologia clinica, atat din perspectiva supervizorului, cat si a clinicianului in formare, precum si principalele resurse necesare in practica clinica supervizata.

Cursurile sunt creditate de Colegiul Psihologilor din Romania, astfel:
Principii, strategii si tehnici de practica clinica supervizata - 10 credite;
Practici si relatii recomandate in supervizarea clinica - 10 credite;
Resurse utile in practica clinica supervizata - 10 credite.
Write your awesome label here.

Descrierea succinta a continutului fiecarui modul 
din seria de cursuri
 „Practica supervizata in psihologia clinica”

Modulul 1

Principii, strategii si tehnici de practica clinica supervizata

4 credite CPR

Acest modul face o trecere in revista a modalitatilor de dezvoltare a identitatii profesionale si a aspectelor etice relevante pentru practica supervizata in psihologia clinica.

Modulul 2

Practica clinica supervizata bazata pe competente

6 credite CPR

Acest modul furnizeaza un cadru conceptual pentru intelegerea procesului dezvoltarii abilitatilor clinicienilor si principalele metode/ instrumente de evaluare a competentelor acestora.

Modulul 3

Strategii si practici recomandate in supervizarea clinica

5 credite CPR

Acest modul face o introducere in domeniile relevante pentru practica clinica supervizata, oferind principii si strategii de bune practici de supervizare bazata pe dovezi stiintifice.

Modulul 4

Practica in psihologia serviciilor de sanatate

5 credite CPR

Acest modul prezinta recomandarile APA pentru reglementarea accesului in serviciile psihologice de sanatate si pentru supervizarea clinica, cu accent pe calitatea serviciilor oferite.

Modulul 5

Fise de lucru utilizate in practica clinica supervizata

5 credite CPR

Acest modul pune la dispozitia clinicienilor fise de lucru pentru de interventia psihologica specializata, in cadrul sedintelor din cabinet si ca prescriptii terapeutice.

Modulul 6

Resurse informative pentru practica clinica supervizata

5 credite CPR

Acest modul pune la dispozitia clinicienilor materiale utile in procesul de dezvoltare a unor abilitati specifice de planificare si desfasurare a interventiei psihologice specializate.
Practica supervizată este o componentă esenţială a dezvoltării profesionale, fiind considerată „semnătura educaţională” a profesioniştilor din domeniul sănătăţii mintale.
Vasile Doru Marineanu, Practica supervizata in psihologia clinica validata stiintific, 2017
Write your awesome label here.

Vasile Doru Marineanu

Dr. Vasile Doru MARINEANU este profesor asociat la Departamentul de Psihologie si Stiinte Cognitive din cadrul Universitatii din Bucuresti, presedinte al Societatii de Psihologie Militara si sef al Centrului National Militar de Psihologie si Sanatate Comportamentala (2014-2023). Are o experienta de peste 25 de ani in psihologie clinica operationala si interventii in situatii cu grad ridicat de risc, iar din 2019 este reprezentant national la EFPA - Standing Committee on Disaster, Crisis and Trauma Psychology. Din 2022, este presedinte al Comisiei de psihologie pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania. Este absolvent al Academiei Fortelor Aeriene (1989), al Universitatii din Bucuresti (1996) si al Centrului European pentru Studii Strategice de Securitate, Germania (2001).