”Interventia in criza si primul ajutor psihologic” - Preambul

Acesta este un modul introductiv la pachetul de cursuri „Interventia in criza si primul ajutor psihologic”, alcatuit din urmatoarele doua cursuri, creditate de CPR:

1. Cursul „Interventia psihologica in situatii de criza” ofera repere teoretice generale privind situatiile de criza si managementul stresului traumatic, precum si modalitati concrete, practice, pentru o interventie psihologica eficienta, normalizarea reactiilor psiho-comportamentale ale supravietuitorilor si evitarea epuizarii emotionale a celor care furnizeaza astfel de servicii.
Cursul este creditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite profesionale si contine 3 module (sectiuni): Etapele unei situatii de criza si reactii la stresul traumatic; Principii ale evaluarii si interventiei in criza; Pregatirea pentru interventia in criza si acordarea primului ajutor psihologic.

2. Cursul „Primul ajutor psihologic” ofera principalele repere teoretice care fundamenteaza acordarea primului ajutor psihologic, precum si modele practice de realizare, insotite de exemple de fise de lucru si pliante, adaptate dupa ghiduri internationale de bune practici.
Cursul este creditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite profesionale si contine 4 module (sectiuni): Contact si implicare, siguranță si confort; Stabilizare, informații despre preocupari si nevoi curente; Asistenta practică și conexiunea cu retelele de suport social; Modalitati de coping si legatura cu alte servicii de sprijin.

Fiecare curs contine materiale video si scrise (in format e-book si pdf), precum si teste de consolidare a cunostintelor. Dupa incheierea testelor, veti primi cate o diploma care atesta absolvirea cursurilor si  creditele profesionale obtinute
Diploma obtinuta dupa absolvirea acestui modul introductiv nu contine credite.
Pentru obtinerea creditelor este necesar sa parcurgeti cele doua cursuri, care se pot achizitiona la pachet sau independent.
Interventia in criza si primul ajutor psihologic
Write your awesome label here.

Vasile Doru Marineanu, PhD

Dr. Vasile Doru MARINEANU este profesor asociat la Departamentul de Psihologie si Stiinte Cognitive din cadrul Universitatii din Bucuresti, presedinte al Societatii de Psihologie Militara si sef al Centrului National Militar de Psihologie si Sanatate Comportamentala (2014-2023). Are o experienta de peste 25 de ani in psihologie clinica operationala si interventii in situatii cu grad ridicat de risc, iar din 2019 este reprezentant national la EFPA - Standing Committee on Disaster, Crisis and Trauma Psychology. Din 2022, este presedinte al Comisiei de psihologie pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania. Este absolvent al Academiei Fortelor Aeriene (1989), al Universitatii din Bucuresti (1996) si al Centrului European pentru Studii Strategice de Securitate, Germania (2001).